X

Mor Stan Lee, el ‘pare’ de Spiderman que feia d’actor ocasional

El guionista va reflotar la casa de còmics Marvel amb la creació de grans superherois

13/11/2018

Mor Stan Lee, el ‘pare’ de Spiderman que feia d’actor ocasional

El guionista i editor de còmics nord-americà Stan Lee ha mort a Los Àngeles als 95 anys. De la seva imaginació, en nasqueren molts dels grans superherois de les vinyetes.

Va ser el creador de Spiderman, Els 4 fantàstics, Hulk, Els vengadors, Thor i Capità Amèrica, entre molts d’altres. I és curiós perquè en els darrers anys de la seva vida va exercir d’actor ocasional i a algunes pel·lícules, fins i tot s’interpretà a ell mateix. Així ho va fer a una de les primeres on va aparèixer, “Mallrats”, fa una vintena d’anys. Des de llavors, li seguiren una cinquantena de cameos. Sobre tot, li agradava a aparèixer als grans títols de la casa Marvel Comics. Amb herois que ell mateix havia creat i que feien al salt al cinema, com Spiderman, Hulk, Los vengadores, Daredevil o Los 4 fantásticos. Era una llegenda vivent.

Stanley Martin Leiber nasqué a Nova York fa 95 anys. Aquest nom, però, se’l reservà per quan es dedicàs a escriure novel·les, cosa que no va arribar a fer mai. Als 17 anys, Stan Lee s’estrenà com a guionista de còmics. La seva primera contribució a l’univers de Marvel va ser aviat, amb el Capitàn America, però el seu primer gran èxit amb Marvel li arribà amb Los 4 fantásticos, al 1961.

Herois imperfectes, diferents als de la competència, com Batman o Superman. Eren personatges profundament humans, que a més de virtuts també tenien defectes. Els seus problemes personals ocupaven tantes vinyetes com les seves aventures. Des de llavors, Stan Lee no va deixar de sumar èxits, sobretot amb els dibuixants Jack Kirby i Steve Ditko. Deia que, a la vida, només volia divertir-se i, al final, ens ha deixat tot un món d’aventures i de diversió.

13/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris