X

La carretera de Santa Eulària s’encarirà per les troballes arqueològiques

Aquesta setmana s'ha començat a desbrossar la zona del desviament a Santa Gertrudis

15/11/2018

La carretera de Santa Eulària s’encarirà per les troballes arqueològiques

A Eivissa, s’han complit 6 mesos de l’inici de les obres d’ampliació de la carretera de Santa Eulària. Segons el Consell, el 30% del que s’ha fet són treballs arqueològics perquè s’han trobat més restes del que tenien previst. De fet, s’ha superat ja el pressupost de 250.000 euros que s’havia reservat per aquest concepte i per això s’està fent un modificat que encarirà l’obra. El pressupost inicial de la carretera és de 14’5 milions i encara queda un any d’obres.

Aquesta setmana s’ha començat a desbrossar la zona del desviament a Santa Gertrudis. Durant aquest mig any s’ha treballat sobretot en dos punts: a la futura variant de Jesús, on s’ha fet un aparcament per a l’escola i es canalitza el torrent de ses Vinyes, i a ca na Negreta, amb moviment de terres, drenatge i cablejat de telefonia. Les troballes arqueològiques han acaparat el 30 per cent dels treballs i s’hi han gastat 290.000 euros, 40.000 més del pressupostat. Per això, es farà un modificat que no pot superar el 10% del cost de l’obra i que s’aprofitarà per incloure altres peticions veïnals.
A l’obra s’han fet importants troballes arqueològiques, com les restes d’una vila bizantina, amb dues inscripcions funeràries romanes. Un dels arqueòlegs que hi va treballar durant uns mesos ha denunciat destrucció de patrimoni, uns fets que el Consell està analitzant.

Per ara, les obres no han afectat el trànsit, però d’aquí a dues setmanes s’haurà de fer ja un desviament per la zona de Sa Residència. En els pròxims mesos també està previst instal·lar una planta asfàltica darrere Ca na Negreta.

15/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris