X

El Consell de Menorca incompleix l’obligació de rendir comptes davant la Sindicatura

El termini per a presentar els resultats de l’exercici 2017 ha finalitzat fa un mes sense que hagi entregat la documentació

16/11/2018

El Consell de Menorca incompleix l’obligació de rendir comptes davant la Sindicatura

El Consell Insular de Menorca ha incomplert l’obligació de rendir comptes davant la Sindicatura. El termini per a presentar els resultats de l’exercici 2017 ha finalitzat fa un mes sense que hagi entregat la documentació, motiu pel qual des de l’òrgan depenent del Tribunal de Comptes han enviat un segon requeriment. Aquesta infracció, tipicicada al Codi Penal, pot comportar sancions important. En el pitjor dels casos, la retenció de part de les aportacions del Govern central a l’administració afectada. Així ho assegura Fernando Toll-Messia, és el síndic de comptes de l’àrea d’auditoria d’ajuntaments i corporacions locals.

A banda de les sancions econòmiques, la principal crítica és la manca de transparència cap a l’organisme encarregat de fiscalitzar els comptes públics. Per això des de la Sindicatura exigeixen que aquesta rendició passi a ser una prioritat.

Des del Consell Insular reconeixen el retard, però asseguren que les dades es troben en exposició pública i que està previst aprovar-ho en el plenari de desembre. Sostenen que, tot i la demora, suposaria una millora respecte a la situació de l’any passat ja que el Compte 2016 va passar pel Ple dins d’enguany.

En el conjunt de Balears, a més del Consell, 17 ajuntaments, 2 mancomunitat i el Consell de Formentera també han incomplert.

16/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris