X

Preocupació entre distribuïdors i farmacèutics pel desabastiment de medicaments

A les illes els distribuïdors tenen més estoc que a la península per evitar problemes afegits.

18/11/2018

Preocupació entre distribuïdors i farmacèutics pel desabastiment de medicaments

Adiro, Trankimazin, Dalsy o Bactroban són algunes de les 386 presentacions farmacològiques afectades avui en dia per la manca d’abastiment. Els consumidors no les troben normalment a les oficines de farmàcia o no les poden encarregar. Preocupació tant entre els farmacèutics com entre les empreses de distribució per una situació que ells no poden controlar. Darrere del desabastiment, la concentració de les empreses fabricants dels principis actius, una legislació massa restrictiva o, fins i tot, el brexit que ha de protagonitzar la Gran Bretanya.

El president de la Federació de Distribuïdors Farmacèutics, FEDIFAR, parla també de les polítiques de venda dels fabricants, que s’estimen més col·locar els productes en els països on les medecines tenen preus més alts.

Els distribuïdors reclamen mesures perquè la comunicació dels productes amb desabastiment sigui àgil i els prescriptors recomanin als pacients substituts

A les illes els distribuïdors tenen més estoc que a la península per evitar problemes afegits. Cada dia, la xarxa de distribució nacional de medicaments fa 540.000 quilòmetres, l’equivalent a 14 vegades la volta al món, per abastir les farmàcies de medicaments.

18/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris