X

CCOO gestiona 10 denúncies per racisme a treballadors immigrants

Animen a denunciar tractaments vexatoris motivats per racisme, que sobretot se solen donar a l'agricultura, la construcció i el servei domèstic

18/11/2018

CCOO gestiona 10 denúncies per racisme a treballadors immigrants

L’eurobaròmetre ho deixa clar: 7 de cada 100 ciutadans a Espanya es troba incòmode davant d’un metge immigrant. La cara positiva de l’enquesta és que el 91 per cent dels ciutadans es troba còmode o mitjanament còmode quan és tractat per un sanitari que sigui immigrant.

Però la societat encara acull actituts racistes, que es poden manifestar en l’àmbit laboral. Ho sabem bé a Comissions Obreres, on des de fa trenta anys tenen el marxa el Centre d’Informació a Treballadors Estrangers. En els darrers quatre anys, han ajudat a gestionar 10 denúncies per racisme als llocs de feina.

El sindicat s’ha integrat en la xarxa Stop Racisme de l’Ajuntament de Palma, on diferents entitats liderades pel consistori, posen a l’abast de la població recursos per aconseguir la integració plena en la societat d’acollida.

Nord-africans, llatinoamericans i asiàtics són els principals beneficiaris. Animen a denunciar tractaments vexatoris motivats per racisme, que sobretot se solen donar a l’agricultura, la construcció i el servei domèstic.

18/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris