X

Talls de trànsit i desbordament de torrents a les Balears per les pluges

Fins al moment, l'112 ha registrat 25 incidents relacionats amb el temporal d'avui a les Illes

19/11/2018

Talls de trànsit i desbordament de torrents a les Balears per les pluges

El Consell d’Eivissa ha informat que, a causa de les pluges d’avui dematí, s’han efectuat diferents talls de carreteres. S’ha tallat al trànsit el carril de la carretera en sentit a l’Aeroport, a l’altura de Can Fonoll, però devers les 12.15 hores ha tornat a estar oberta. També s’ha interromput el trànsit en un dels carrils de la rotonda de Jesús, a causa de l’acumulació d’entre 30 i 40 centímetres d’aigua.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté activada l’alerta taronja a les Pitiüses per pluges de fins a 50 litres per metre quadrat en una hora.

A Mallorca, el desbordament del torrent de n’Ensec a Capdepera a causa de les pluges ha obligat a tallar al trànsit la carretera Ma-15 que uneix Capdepera amb Artà. Així ho ha anunciat el departament de Carreteres del Consell de Mallorca al seu compte de Twitter. També s’ha vist afectat pel desbordament el camí municipal entre Capdepera i Cala Mesquida que ha estat tallat al trànsit.

Menorca també pateix les pluges i 16 vaques han estat arrossegades per la força de l’aigua quan intentaven creuar el barranc d’Algendar, a Ferreries. La unitat operativa de la Direcció General d’Emergències s’ha desplaçat fins al lloc per ajudar a rescatar 15 d’elles. Una vaca no ha estat localitzada fins passades les 17.30 hores.

El servei d’emergències de l’112 ha registrat fins al moment 25 incidents relacionats amb la meteorologia adversa d’avui dilluns a les Balears: 10 incidents a Eivissa, 14 a Mallorca i 1 a Menorca. La majoria han estat inundacions de la via pública i de baixos en habitatges.

19/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris