X

El Consell d’Eivissa cercarà consens per a l’erradicació de les cabres a l’Illot des Vedrà

La institució insular confirma que ara tindrà vot davant el Govern en la cerca d'una opció menys cruenta

19/11/2018

El Consell d’Eivissa cercarà consens per a l’erradicació de les cabres a l’Illot des Vedrà

El Consell d’Eivissa assegura que el Govern s’ha compromès a escoltar la màxima institució eivissenca per decidir com erradicar les 16 cabres que encara queden a l’illot des Vedrà. L’actual equip de govern del Consell insular ha recordat que l’anterior forma en què es va fer, matant-les a tirs, no va ser decisió seva.

L’erradicació de les cabres de l’illot des Vedrà, al 2016, va posar en contra del Govern una part de la societat eivissenca i organitzacions animalistes, com  l’Associació Animalista de les Illes Balears (ASSAIB). Ara que tècnics de l’executiu han constatat que almenys n’hi ha encara 16 exemplars vius, institucions com l’Ajuntament de Sant Josep i el Consell d’Eivissa cerquen alternatives a matar-les a tirs.

Tot i que la delegació a Eivissa de l’ASSAIB ha tramitat un procediment per via penal per evidenciar que l’anterior procés per eliminar les cabres no ha tingut èxit, aquesta entitat creu que mentre que no hi hagi una resolució judicial favorable, existeix el risc que el Govern empri el mateix sistema. El Consell d’Eivissa confirma, tot i això, que ara tindrà vot en la cerca d’una alternativa menys cruenta

Recordem que la Conselleria de Medi Ambient considera que les cabres són una amenaça pels danys que produeixen a la vegetació i aus protegides a l’illot des Vedrà.

19/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris