X

S’investiguen dos nous casos de títols falsos a Emaya

També s'investiga un representant sindical i afiliat a MÉS per si coneixia els fets i no els va posar en coneixement de la direcció de l'empresa municipal

20/11/2018

S’investiguen dos nous casos de títols falsos a Emaya

S’han localitzat dos documents més falsificats al concurs oposició d’Emaya. Amb aquests ja són 9 els títols falsos que pertanyen a 5 treballadors i 3 aspirants. Demà dimecres el Consell d’Administració haurà de ratificar l’acomiadament d’aquests empleats. Mentrestant, s’investiga el paper d’un representant sindical i membre del comitè d’empresa d’Emaya que també era al tribunal d’aquest concurs oposició.

Al treballador ja se li ha obert un expedient disciplinari. Se l’acusa d’una falta molt greu per transgredir la bona fe contractual, frau, deslleialtat o abús de confiança. Segons la investigació que l’empresa municipal du a terme, un dels empleats que varen falsificar el títol de català o algun document de convalidació va reconèixer que aquest membre del tribunal del concurs oposició, sindicalista de CCOO i afiliat a MÉS, sabia que els títols eren falsificats i no va avisar-ne l’empresa.

A més, també va reconèixer com a propis una sèrie de missatges que s’intercanviaren. En ells, el treballador manifesta els seus dubtes sobre la legalitat del fet, mentre el sindicalista li diu que és millor que no digui res a ningú. O un altre missatge en què el treballador considera que la falsificació no és bona i s’estima més fer un altra de convalidació.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha afirmat que si es confirmen les acusacions, demanarà la màxima contundència. Per la seva banda, el PP de Palma acusa a MÉS d’obscurantisme en el procés.

Mentre la investigació continua, CCOO ha manifestat que si l’expedient conclou amb una sanció cap al representant sindical, ells també aplicaran les seves mesures disciplinàries.
El Consell d’Administració haurà de ratificar demà dimecres els acomiadaments dels treballadors. Una decisió ja presa la setmana passada i de la qual ja tenen constància tots els afectats a través d’una carta en què indica la seva sanció.

20/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris