X

Marchena renuncia a presidir el Consell General del Poder Judicial

El PP dóna per romput el pacte amb el PSOE per renovar el poder judicial

20/11/2018

Marchena renuncia a presidir el Consell General del Poder Judicial

El candidat a la presidència del Consell General del Poder Judicial, Manuel Marchena, ha decidit renunciar a dirigir l’òrgan de govern dels jutges. Marchena renuncia a presidir el màxim òrgan de la judicatura, el Tribunal Suprem i el Consell General del Poder Judicial. En un comunicat, el magistrat elegit en virtut d’un pacte entre PP i PSOE per presidir el poder judicial, defensa la seva total independència. La renúncia es produeix l’endemà de la filtració d’uns missatges de whatsapp del líder dels populars al Senat, Ignacio Cosidó, als seus companys a la cambra alta, en què presumia que el PP continuaria controlant per darrere òrgans clau del Suprem. Tot i les peticions de dimissió, Cosidó assegura que no hi veure motius
El PP ha donat per trencat el pacte amb el PSOE per renovar l’òrgan de govern dels jutges.
I els socialistes diuen que la renúncia posa de manifest la idoneïtat del candidat, i demanen als populars que permetin la renovació.
Ciutadans i Podem critiquen els dos grans partits i demanen una reforma en la designació dels candidats del sistema judicial espanyol.
Marchena seguirà presidint la Sala Segona del Suprem i, per tant, formarà part del tribunal que jutjarà els líders del procés sobiranista a Catalunya.

20/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris