X

90 centres de Mallorca s’adhereixen a la iniciativa ‘Feminisme en l’escola’

Divendres llegiran un manifest per donar a conèixer les accions específiques que es duguin a terme a cada centre per combatre la violència masclista

21/11/2018

90 centres de Mallorca s’adhereixen a la iniciativa ‘Feminisme en l’escola’

Més de 90 centres escolars de Mallorca s’han sumat a la iniciativa de commemorar de forma conjunta el proper 25 de novembre, Dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, amb la iniciativa ‘Feminisme a l’escola’.

També s’han adherit centres de Menorca, com el CEIP Mare de Déu del Carme i l’IES Cap de Llevant, i de Formentera, el CEIP Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer.

L’adhesió a la proposta reflecteix “el nivell de conscienciació dels docents sobre la necessitat de treballar per la igualtat real i la prevenció de la violència de gènere”, assenyalen els organitzadors en un comunicat. La proposta suposa que els més de 90 centres adherits llegiran divendres un manifest elaborat per alumnes d’alguns dels centres organitzadors, i donaran a conèixer les accions específiques que es duguin a terme a cada centre per combatre la violència masclista, amb les etiquetes #EscolesContraElMasclisme, #25N, #SocCentreAdherit, #FeminismeALEscola.

‘Feminisme a l’escola’ és una xarxa de coordinadores de coeducació d’alguns d’aquests centres que es reuneixen periòdicament des del curs passat i que ja van organitzar accions conjuntes per celebrar el 8 de març. La intenció d’aquesta iniciativa és donar la màxima visibilitat possible al treball dels centres escolars en la prevenció de la violència de gènere i per una igualtat efectiva.

FAPA Mallorca, la federació d’associacions de pares i mares, també secunda la proposta.

21/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris