X

Red Eléctrica instal·la una grua permanent a Menorca per pal·liar els efectes d’una possible pana

El projecte global de fabricació i instal·lació del cable submarí suposa una inversió de 84 milions d'euros

21/11/2018

Red Eléctrica instal·la una grua permanent a Menorca per pal·liar els efectes d’una possible pana

Red Eléctrica d’Espanya i la companyia francesa Nexans han signat el contracte de fabricació i instal·lació del cable submarí que connectarà Mallorca i Menorca per un import de 50 milions d’euros, segons ha informat l’empresa espanyola en un comunicat. Red Eléctrica ha finalitzat el procés de licitació de manera àgil, 20 dies després de l’autorització administrativa de construcció atorgada pel Consell de Ministres amb l’objectiu de facilitar l’operativitat del cable en 2020.

L’antic cable elèctric que unia les dues illes va quedar fora de servei en 2017 després que l’ancora d’un vaixell el va trencar.

El nou cable subterrani i submarí, que farà possible la connexió elèctrica a 132 kV entre Mallorca i Menorca, comptarà amb 68 quilòmetres de longitud i aconseguirà una profunditat màxima de 81 metres. El projecte global suposa una inversió de 84 milions d’euros i permetrà reforçar la seguretat i la qualitat del subministrament d’ambdues illes, generant una major integració d’energies renovables en condicions de seguretat per al sistema i un augment de l’eficiència dels sistemes interconnectats.

La filial de Nexans a Noruega fabricarà el cable submarí en les seves instal·lacions de Halden i el subterrani serà produït per la seva filial en la seva planta de Charleroi, a Bèlgica. A més, l’element de fibra òptica ho desenvoluparà la unitat especialitzada de Nexans a Rognan, Noruega.

D’altra banda, Red Eléctrica d’Espanya ha reforçat el Pla Especial de Manteniment a Menorca amb la incorporació de recursos tècnics i humans addicionals, traslladant una grua única a la zona per les seves característiques per als treballs a la xarxa d’alta tensió.

21/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris