X

Ciutadella desmenteix que la propietat de Son Salomó hagi demanat llicència per ampliar el parc

El promotor assegura que la renovada instal·lació fotovoltaica es podria posar en marxa tot just d'aqui a un any

23/11/2018

Ciutadella desmenteix que la propietat de Son Salomó hagi demanat llicència per ampliar el parc

Un dels propietaris de l’empresa Ceconat Menorca S.L., que projecta l’ampliació del parc fotovoltaic de Son Salomó a Ciutadella, Marcos Presa, ha assegurat avui dijous que la previsió és que entri en funcionament “poc abans de finalitzar 2019″. L’ampliació de Son Salomó permetrà generar el 20% de l’energia que es consumeix a Menorca.

En declaracions a l’agència Efe, Presa ha explicat que estan a càrrec de Red Eléctrica d’Espanya perquè els faciliti un punt de connexió. Quan en disposin, en un termini d'”un mes o mes i mig” obtindran l’autorització administrativa.

D’altra banda, Presa ha assenyalat que la sol·licitud de llicència a l’Ajuntament de Ciutadella es va presentar “fa mes i mig”. Una informació, però que el consistori ha desmentit rotundament.

Totes dues parts es van reunir ahir per acordar els tràmits necessaris i la documentació que es requereix per a obtenir la llicència.

Marcos Presa ha relatat que ha mantingut reunions amb la Direcció General d’Energia del Govern, que s’ha compromès a realitzar gestions amb Red Eléctrica “per facilitar el punt de connexió”. Ha recordat que “porto 10 anys barallant per aquests projectes que són el futur” i que la sensibilitat de l’Executiu ha canviat “especialment en els dos darrers mandats”.

Presa ha emfatitzat el treball “extraordinari” del conseller d’Energia, Marc Pons, de l’exdirector general de Canvi Climàtic, Joan Groizard, així com els tècnics del departament que “no han posat obstacles”. Sobre Pons i Groizard, Presa ha estat contundent: “Gràcies a ells tiraran endavant els parcs, s’han mullat i els ha sortit bé”.

El propietari del parc fotovoltaic de Son Salomó ha assegurat que “abans de finals d’enguany” sortiran les bases per sol·licitar les ajudes, “necessàries perquè a dia d’avui aquestes infraestructures no són rendibles”. A més, segons la previsió del responsable del projecte, les ajudes s’atorgaran “durant els primers 6 mesos de 2019” per iniciar les obres “a mitjan any que ve”.

El projecte d’ampliació del parc fotovoltaic, el més gran de les Balears, té un cost entre 35 i 40 milions d’euros, mentre que una altra iniciativa que els mateixos propietaris tenen en marxa, la planta de Biniatria d’Alcúdia, s’eleva a 10 milions d’euros.

Marcos Presa ha assenyalat que la planta de Menorca transformarà l’illa en la “més ecològica de la Mediterrània”, proporcionant en dies puntuals “de molt sol o temporada baixa, el 40 o 50%” del proveïment energètic de tot el territori, “una barbaritat”, ha assegurat Presa.

23/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris