X

Trobada de Pedro Sánchez a Cuba amb els hotelers balears

La principal preocupació de l'empresariat espayol a Cuba són els 300 milions de deute acumulat

23/11/2018

Trobada de Pedro Sánchez a Cuba amb els hotelers balears

Feia 32 anys que un president del govern espanyol no visitava Cuba. Una reunió amb el dirigent cubà, Miguel Díaz Canel, ha obert l’agenda oficial d’aquest viatge oficial.

Canel i Sànchez s’han compromès a parlar cada any de drets humans. I avui horabaixa, directius de les principals empreses balears amb interessos a Cuba, com Meliá, Barceló i Air Europa, entre d’altres, han estat al fòrum empresarial hispanocubà celebrat a un hotel de la cadena Iberostar a l’Havana.

La principal preocupació de l’empresariat espayol a Cuba són els 300 milions de deute acumulat. El gran objectiu d’aquest viatge és la normalització de les relacions bilaterals.

 

La cadira de Maceo torna a Cuba

Les Balears han estan presents avui en aquest viatje. Un dels moments més simbòlics  de la visita ha estat quan la cadira del líder cubà Antonio Maceo ha tornat a l’Havana.

Maceo fou un líder venerat al país que s’enfrontà a l’exèrcit espanyol comandat pel general mallorquí Valerià Weyler l’any 1898. Durant dècades, la cadira ha estat font de controvèrsia. Wyler va acabar amb Maceo i s’endugué la cadira a manera de trofeu.

La família la va cedir a l’Ajuntament de Palma i Cuba l’ha reclamada de manera reiterada. El documental ‘La cadira i el general’, preestrenat ahir, aprofundeix en aquesta gran història. El podreu veure dimarts que ve a les 22.45 hores a IB3 Televisió

23/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris