X

El Govern demanarà reunir-se amb Foment per retre comptes sobre l’apujada dels bitllets d’avió

L'Executiu qualifica d'"intolerable" que les companyies aèries estiguin aprofitant-se del descompte del 75%

23/11/2018

El Govern demanarà reunir-se amb Foment per retre comptes sobre l’apujada dels bitllets d’avió

El Govern ha qualificat d'”intolerable” que les companyies aèries estiguin aprofitant el descompte del 75% dels vols dels residents per apujar els seus preus, per la qual cosa ha considerat que és necessari “actuar”. L’Executiu sol·licitarà una reunió urgent amb el Ministeri de Foment, que tenen la competència sobre els preus que posen les companyies, per analitzar i solucionar aquest augment del preu dels bitllets.

La patronal de les agències de viatges de Balears (AVIBA) ha comprovat que en els darrers tres mesos algunes companyies han incrementat els seus preus fins a un 60% entre l’Arxipèlag i la Península.

La portaveu i consellera de Presidència, Pilar Costa, ha informat que dilluns que ve el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, mantindrà una trobada amb AVIBA per fer front a aquest problema.

El Consell de Ministres va aprovar al juliol el descompte del 75% en transport aeri i marítim per als residents en territoris no peninsulars.

Costa ha mostrat el rebuig de l’Executiu contra “qualsevol mesura” que suposi anar en contra del benefici dels ciutadans i ha recordat que des de juliol el moviment de passatgers ha crescut un 8% i que ha millorat la connexió de les Balears amb la Península. “No obstant això, de cap manera podem permetre ni tolerar que això s’aprofiti per part de les companyia aèries” per incrementar els seus preus i beneficis, ha asseverat la portaveu, que ha postil·lat: “Ens sembla intolerable perquè, al final, el que es fa és aprofitar-se’n dels doblers públics”.

Segons AVIBA, totes les companyies han incrementat el preu dels seus bitllets amb la Península, algunes fins al 60%, al mateix temps que es beneficien de la bonificació del 75% que paga l’administració pública.

23/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris