X

Els funcionaris de la presó de Palma volen acabar amb les agressions que pateixen

Demanen ser declarats agents de l'autoritat, també reclamen més personal i un increment salarial

24/11/2018

Els funcionaris de la presó de Palma volen acabar amb les agressions que pateixen

El nombre d’agressions rebudes per part dels funcionaris de presons ha augmentat de manera considerable durant els darrers anys. També al centre penitenciari de Palma. Un d’aquests treballadors ha explicat a IB3 Notícies un episodi viscut.

Aquesta vulnerabilitat és un dels motius que han duit els treballadors de les presons de tot l’Estat a fer una vaga de 6 dies. Demanen ser declarats agents de l’autoritat, també reclamen més personal i un increment salarial.

Al centre penitenciari de Palma, actualment fan feina 404 funcionaris de presons que s’encarreguen de vetllar per l’ordre de més de 1.300 interns. Segons va estipular l’Administració, a la presó de Palma tenen cabuda 1.008 interns i es necessitarien 60 funcionaris més dels que són avui en dia. Un dèficit que els posa en perill.

Asseguren que han normalitzat els insults i les amenaces; i afegeixen que les agressions, de cada vegada, son més freqüents. Un d’aquests treballadors, amb més de 20 anys d’experiència, i que per seguretat s’estima més preservar la seva identitat, ens conta un d’aquests atacs en primera persona:

Un intern va intentar segrestar-me amb un punxó. Obrim la cel·la, vam anar a treure-lo al pati; en escorcollar-lo, primer per comprovar que no porti res i abans que poguéssim acostar-nos a ell es va llançar cap a nosaltres. Els quatre companys ens mirem, sense armes, mai portem armes nosaltres. Vam intentar baixar la tensió del moment i al final li vam convèncer que ens lliurés el punxó. Va ser la mitja hora més llarga de la meva vida i en la qual penses si arribaràs o no a casa.

Lamenten que Institucions Penitenciàries ha modificat el protocol que determina quan hi ha agressió, per millorar una estadística que l’any 2017 va situar els treballadors de la presó de Palma com els que més atacs d’interns rebien de tot l’Estat.

Aquesta vulnerabilitat que senten és un dels motius que els han duit a fer vaga durant 6 dies. Demanen que els reconeguin com agents de l’autoritat per tal que agredir-los no surti tan barat; també més personal i un increment salarial, perquè els baixaren el sou l’any 2010.

El pròxim dimecres, els representants sindicals dels funcionaris a escala estatal es reuniran amb Institucions Penitenciàries per mirar de cercar una solució que millori la seva seguretat i les seves condicions laborals.

24/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris