X

L’SPIB detecta 8.000€ de despeses injustificades fetes per l’exsecretari del sindicat Toni Gomila

Gomila s'ha posat a disposició de la nova executiva per resoldre la situació

24/11/2018

L’SPIB detecta 8.000€ de despeses injustificades fetes per l’exsecretari del sindicat Toni Gomila

El Sindicat de Periodistes de les Balears (SPIB) ha detectat “despeses injustificades” en els comptes del sindicat per valor de 8.000 euros per part de l’exsecretari general Toni Gomila, qui fins ara és assessor de comunicació a l’Ajuntament de Palma.

Així ho recull l’informe econòmic que el sindicat ha fet públic avui dissabte al congrés extraordinari celebrat al Centre Flassaders de Palma, on han acordat encarregar una auditoria per esclarir l’abast del desajustament en els comptes del sindicat arran de la gestió de Toni Gomila, qui ha promès retornar tot allò que falta.

En aquest informe, l’SPIB ha reconegut “haver tingut molts problemes” per posar els comptes al dia. No obstant això, no ha estat fins el passat setembre quan han tingut, finalment, accés “total” al compte corrent.

Quan en 2017 es va constituir la gestora, l’anterior secretari general, segons explica l’SPIB, no va informar ni va preparar cap llibre de comptabilitat ni factures, “únicament un informe de situació molt magre”, han assenyalat des de l’SPIB. Van detectar que entre abril de 2014 i octubre de 2016 hi havia moviments realitzats amb una targeta del Sindicat, però aquests moviments “estaven sense justificar”, asseguren. Segons els càlculs del sindicat de les extraccions i pagaments amb la targeta, la xifra arribava als 8.000 euros.

L’SPIB ha postil·lat que Toni Gomila va reconèixer haver fet un “ús poc ètic” dels diners del sindicat i que va transferir 3.000 euros, anònimament, per “compensar els moviments anteriors”. D’altra banda, va pagar les quotes pendents de la Federació Espanyola de Sindicats de Periodistes (FESP), que ascendien a 3.300 euros. El desquadrament s’estima entre 1.200 i 1.400 euros, a l’espera del les xifres que pugui llançar l’auditoria.

 

Maria Amengual, nova secretària general del sindicat

L’SPIB ha triat avui a Maria Amengual nova secretària general després d’un període de reorganització en el qual una gestora ha estat al capdavant de l’entitat. Amengual dirigirà el Sindicat secundada per Nekane Domblás com a secretària d’Organització i Actes i Neus Benítez com a secretària de Comptes. 10 vocals completen la nova executiva, que ha estat triada per unanimitat al congrés de l’entitat celebrat avui dissabte a Palma.

La nova secretària general s’ha compromès a impulsar el treball del sindicat en la denúncia de la precarietat laboral en general i de la discriminació específica de les dones que treballen en els mitjans, així com que de la precarització agreujada dels autònoms. Ha avançat que l’SPIB intentarà contribuir a la formació dels professionals dels mitjans, estendre la seva activitat a Menorca, Eivissa i Formentera i reforçar l’assistència legal als afiliats en els seus conflictes laborals.

A més, el sindicat continuarà treballant en defensa del dret a la informació de la ciutadania, funció bàsica de tots els treballadors dels mitjans, ha ressaltat Amengual.

24/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris