X

Espanya votarà a favor del Brexit després d’aconseguir un acord sobre Gibraltar

Tusk i Junker garanteixen a Espanya poder de decisió sobre el futur del penyal

24/11/2018

Espanya votarà a favor del Brexit després d’aconseguir un acord sobre Gibraltar

Treballadors espanyols dilluns passat que creuen cap a Gibraltar per a treballar-hi cada dia. / EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat avui dissabte que Espanya ha aconseguit un acord sobre Gibraltar i, per tant, demà diumenge aixecarà el veto en la reunió de líders comunitaris i votarà a favor del Brexit.

En una compareixença a La Moncloa, Sánchez ha informat que ha informat d’aquesta decisió al cap d’Estat i ha explicat que Europa i el Regne Unit “han acceptat les exigències que havia marcat Espanya”. Sánchez ha explicat que amb aquest acord Espanya aconsegueix “un triple blindatge històric amb el qual pot abordar amb Regne Unit el futur de Gibraltar”.

Per la seva banda, els presidents de la Comissió i el Consell Europeu, Jean-Claude Junker i Donald Tusk, han garantit en una carta remesa al president Pedro Sánchez que els acords independents sobre Gibraltar als quals puguin arribar la UE i el Regne Unit després del Brexit requeriran la “conformitat prèvia” d’Espanya.

En una carta remesa a Sánchez, a la qual ha tingut accés l’agència Efe, Junker i Tusk aclareixen la seva postura compartida sobre l’article 184 del Brexit en la jornada prèvia a la cimera en la qual es debatrà el pacte definitiu i subratllen la seva “solidaritat” amb Espanya en aquest assumpte.

24/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris