X

Els 27 ratifiquen el divorci amb el Regne Unit

Pedro Sánchez ha tornat a defensar el triple blindatge que l'acord suposa per a Espanya en relació amb Gibraltar

25/11/2018

Els 27 ratifiquen el divorci amb el Regne Unit

Els 27 han ratificat l’acord de divorci de la Unió Europea amb el Regne Unit. Brussel·les ha acollit la cimera extraordinària de caps d’Estat i de Govern de la Unió. França ho ha deixat ben clar a l’entrada. Segons el president Emmanuel Macron, Europa necessita una refundació. I els 27 comencen a caminar en aquest sentit, amb la ratificació de l’acord. El president de la comissió ha assegurat que és el millor acord possible.

Jean-Claude Juncker també ha afirmat que el Brexit és bo per a Espanya. En aquest sentit, el president del Govern Pedro Sánchez ha tornat a defensar el triple blindatge que l’acord suposa per a Espanya en relació amb Gibraltar. Sánchez també ha defensat les garanties amb els 300.000 ciutadans espanyols que viuen al Regne Unit.

Per part seva, la primera ministra britànica ha destacat que l’acord permetrà als britànics tornar a controlar les fronteres.  Ara, són els parlaments europeu i britànic els que han de votar el document. Londres ja no formarà part de la Unió el 30 de març de 2019.

25/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris