X

‘La Cadira i el general’, una història que lliga la Guerra de Cuba amb Mallorca

Un documental que s'estrena el pròxim dimarts a les 22.40 hores a 'L'Hora D' d'IB3 Televisió

25/11/2018

‘La Cadira i el general’, una història que lliga la Guerra de Cuba amb Mallorca

El pròxim dimarts a les 22.40 hores, el programa de documentals d’IB3 Televisió, ‘L’Hora D’, estrena el film ‘La Cadira i el general’. Un treball audiovisual que descobreix una història molt desconeguda a les Illes: la participació del general mallorquí Valerià Weyler a la Guerra de Cuba i el seu enfrontament -no mancat d’admiració- amb el líder independentista cubà Antonio Maceo.

El documental narra la vida de dos grans personatges històrics a través d’un objecte molt especial, una cadira feta de tronc de palma propietat d’Antonio Maceo, que Weyler va dur cap a Mallorca com a trofeu de guerra l’any 1897. Un relat històric de plena vigència, ja que la cadira de Maceo ha estat tornada a l’Havana: el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la va entregar durant la seva visita a Cuba divendres passat. Va ser un acte que Sánchez va considerar un “símbol d’història i de retrobada” entre ambdos països. A partir d’ara la cadira de Maceo quedarà instal·lada en una de les sales de l’antic Palacio de los Capitanes Generales, en l’actualitat el Museo de la Ciudad a l’havana, 121 anys després que fos confiscada com a botí de guerra per Valerià Weyler.

‘La Cadira i el general’ és un documental rodat a Mallorca, Madrid, l’Havana i Santiago de Cuba. Una producció de Quindrop Produccions Audiovisuals per a la Televisió Pública de les Illes Balears IB3.

25/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris