X

Les grans superfícies, les úniques que surten guanyant pel Black Friday: les vendes augmenten un 12%

Els petits comerços demanen que es respectin els dies de descomptes i que els productes rebaixats siguin d'estoc

26/11/2018

Les grans superfícies, les úniques que surten guanyant pel Black Friday: les vendes augmenten un 12%25

Bona campanya de Black Friday pels grans establiments comercials de les Balears, que calculen un increment de vendes respecte l’any passat d’entre un 10 i un 12%. I això que la patronal que els aglutina, ANGED, encara no hi ha sumat les vendes que es faran aquest dilluns on-line, en l’anomenat Ciber Monday. Una jornada de grans descomptes per internet, sobretot de productes tecnològics i grans electrodomèstics.

A l’espera del balanç final, entre divendres i diumenge els productes estrella han tornat a ser a les Illes  tecnologia, moda i regals. El president d’ANGED a les Balears, Francisco García, considera que el Black Friday ja està consolidat, amb un increment de vendes anual que així ho certifica. De fet, el darrer cap de setmana de novembre és pels grans comerços el més important de l’any, només superat pel dissabte i diumenge abans de Reis. No passa el mateix amb el Ciber Monday, amb descomptes importants per internet. Està enfocat sobretot als productes tecnològics, però el client, segons García, continua preferint la botiga física. “Parlam d’un 70/30. Un 70 per cent de compres en botigues físiques i un 30 per cent a través de les plataformes digitals, que ja és moltíssim. Durant el Black Friday, anar a l’establiment continúa essent encara molt important”.

Els petits comerços, arrossegats

Els petits comeciants asseguren que aquest Black Friday han empatat en volum de vendes respecte l’any passat. No han augmentat, però tampoc han perdut. Els productes més venuts han estat, un any més, moda i perfumeria. Explica el president de PIMECO, Antoni Fuster, que els establiments petits se sumen a la campanya més per obligació que altra cosa… I demana als grans comerciants que respectin el temps i la forma dels descomptes. Un fet, critica, que actualment no es fa. “La forma, que realment siguin liquidacions d’estoc amb preus agressius, no producte de campanya que gairebé s’acaba de rebre. Pel que fa al temps, que els descomptes durin com a màxim tres dies. S’ha de recordar que l’origen de l’esdeveniment és només un dia”, recorda Fuster.

Allau de devolucions

Segons el processador de pagaments World Pay, fins el 40 per cent dels productes comprats durant el Black Friday es retorna a la botiga una setmana després. Les devolucions es disparen, demostrant que, moltes vegades, l’adquisició ha estat més compulsiva que necessaria.

26/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris