X

Anticorrupció estudia afegir el delicte de falsedat comptable als acusats de Bankia

Comença el judici de la sortida a bosa de l'entitat amb 34 acusats, entre ells Rodrigo Rato

26/11/2018

Anticorrupció estudia afegir el delicte de falsedat comptable als acusats de Bankia

La Fiscalia Anticorrupció podria afegir un delicte més, el de falsedat comptable, als acusats pel cas de la sortida a borsa de Bankia. Entre els encausats està l’expresident del banc i exvicepresident econòmic del Govern, Rodrigo Rato.

La fiscal Carme Laúna ha anunciat que es reserva la possibilitat de modificar la seva acusació definitiva, cosa que implicaria penes de presó més elevades. Aquesta informació s’ha donat a conèixer durant la primera sessió del judici per la sortida a borsa de Bankia. Anticorrupció sol·licita, de moment, 5 anys de presó per a l’expresident de Bankia per estafa a inversors.

La sortida a Borsa de Bankia marca un dels casos de fallida bancària més greus de la història. El maig del 2012, en plena crisi financera i menys d’un any després de començar a cotitzar, Bankia es va enfonsar i l’Estat la va nacionalitzar, amb una injecció total de 46.000 milions d’euros.

La cúpula que dirigia l’entitat, encapçalada per Rodrigo Rato, està acusada de presumpta estafa massiva a desenes de milers d’inversors que van comprar les accions de Bankia, i de falsejar els comptes per aparentar una solvència que en realitat no tenia.

Rodrigo Rato es troba a la presó des de fa un mes, on compleix una pena de 4 anys pel cas de les targetes opaques de Bankia. Durant la vista haurà de respondre a l’acusació d’ocultar que l’entitat hereva de Caja Madrid i altres sis caixes no era viable sense rebre ajudes estatals.

Pels mateixos fets també seu a la banqueta dels acusats Francisco Verdú, exconseller delegat de Bankia i abans vicepresident de Banca March. Va ser l’únic directiu que no va utilitzar les famoses targetes “black” per les quals Rato i altres dirigents han estat condemnats.

Està previst que el judici de Bankia a l’Audiència Nacional s’estengui durant 80 sessions fins al pròxim mes de juny.

26/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris