X

El Govern demana que els vols entre les Illes i la Península siguin declarats OSP

Davant dels informes que apunten a un augment del preu dels bitllets d'ençà de l'entrada en vigor del 75%

26/11/2018

El Govern demana que els vols entre les Illes i la Península siguin declarats OSP

El reflex d'un avió a les parets de la seu d'HotelBeds, prop de l'aeroport de Palma. /JAVIER ABRIL

El Govern demanarà a l’executiu central que tots els vols entre les illes i la península siguin Obligació de Servei Públic i, per tant, es fixi un preu màxim per trajecte. Es vol evitar la presumpta pujada de preus per part d’algunes companyies que s’han beneficiat directament del nou descompte per a residents del 75%.

El Govern ha decidit demanar formalment al ministeri de Foment que declari totes les rutes aèries entre les illes i la península com a obligació de Servei Públic oberta a totes les companyies que hi vulguin participar sense cap restricció, tret d’una. Que s’estableixi un preu màxim de referència per evitar pujades dels preus dels bitllets i que algunes companyies es beneficiïn de la pujada del descompte per a residents.

Una tarifa màxima que s’hauria de fixar per a cada una de les rutes entre les Illes i la península. En el cas de Madrid, per exemple, seria de 110 euros més taxes, per trajecte i sense descompte. Aplicant-hi el 75%, en pagaríem 27 i mig més taxes.

És competència del govern central aprovar-ho però per tirar-la endavant necessitaria l’autorització de Brussel·les. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència serà qui verifiqui si la pujada del preu dels vols és real com denuncia l’informe de les agències de viatges de Balears.

L’executiu també ha denunciat algunes irregularitats en l’obligació de servei públic de vols entre illes per preu, per qualitat i seguretat del servei. A més, ha demanat la modificació de l’obligació de servei públic entre les Illes. Vol que el preu màxim per trajecte passi dels 90 euros actuals, sense descompte, a 60.

26/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris