X

Palma tramita l’ús turístic i residencial de l’edifici de GESA

Ara mateix, els nous hotels estan prohibits a Ciutat, a excepció dels situats a immobles catalogats com aquest

28/11/2018

Palma tramita l’ús turístic i residencial de l’edifici de GESA

L’Ajuntament de Palma tramita l’ús residencial i turístic per a l’edifici de GESA. L’emblemàtica construcció, on Cort volia ubicar un gran espai cultural i de creació, serà finalment un allotjament turístic i podrà acollir també pisos, segons figura al projecte de modificació del pla general que ja analitza la Comissió Balear de Medi Ambient. Enrere queda el projecte Ramon Llull 2030 que preveia transformar la façana marítima “un corredor de ciència, tecnologia i coneixement”.

L’equip del batle Antoni Noguera ha remès a la Comissió balear de Medi Ambient un primer document estatègic on es recull aquests usos per a l’edifici. Una proposta que permetrà al propietari fer habitatges o combinar-ho amb el negoci de l’allotjament turístic. El regidor d’urbanisme, José Hila, assegura que el prioritari per l’ajuntament és “que l’immoble de GESA no continui abandonat”, segons ha assegurat en declaracions a IB3 Ràdio.

 

Salvar el parc de la zona

Amb aquesta fórmula, transferint ús residencial i turístic a l’edifici de GESA tal com reclama la propietat, es podrà arribar a un acord per preservar sense edificar algunes parcel.les conlindants i salvar el gran parc que està previst en la façana marítima de ciutat. D’aprovar-se la modificació urbanística que proposa l’Ajuntament i que ara valora la Comissió Balear de Medi Ambient, Endesa podria convertir el que va ser la seu de la companyia en un allotjament turístic i en un complex residencial a aquesta cotitzada zona de Palma.  Ara  mateix els nous establiments turístics estan prohibits a la ciutat, a excepció dels situats a immobles protegits, com el és el cas de GESA, que és Bé Catalogat.

 

Els veïns, a favor

El president de l’Associació “Salvem sa Façana-Parc Sí“, Carlos Cabeza s’ha mostrat a favor de la conversió en hotel de l’edifici de GESA si això permet preservar la resta de parcel·les colindants sense edificar. Carlos Cabeza manté que ja que l’immoble ha de seguir dempeus perquè està protegit “és convenient donar-li un ús i un manteniment”.

 


 IB3´àudios Torna a escoltar als veïns i al regidor José Hila a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio

 

28/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris