X

Ports proposa ampliar les rampes i crear una marina seca a Cala en Busquets per guanyar 1.000 amarraments a Menorca

Actualment només el 60 per cent de les 4.000 embarcacions que naveguen durant l'estiu disposen d'un amarrament de base tot l'any

28/11/2018

Ports proposa ampliar les rampes i crear una marina seca a Cala en Busquets per guanyar 1.000 amarraments a Menorca

Tot el litoral balear està preparat per acollir 24.000 embarcacions, de les que més de 20.000, el 83 per cent, tenen amarrament tot l’any. La resta han de fer parada a pantalans, boies i instal·lacions temporals.

Menorca és l’única illa de les Balears que no té cap marina seca. És l’assignatura pendent que el futur pla de Ports del Govern pretén resoldre, per augmentar en un milenar els 4.100 amarraments dels quals disposa l’illa. D’aquests, 1.700, és a dir, gairebé un 40 per cent, són de temporada, ubicats tant dins ports com a caletes competència de Costes. Per aquest motiu, es preveu construir pantalans en sec a Cala en Busquets, al port de Ciutadella, i ampliar 5 de les 27 rampes de varada que hi ha per donar cabuda en terra a embarcacions que ara són a l’aigua. Una possible solució per als petits propietaris de barques, la gran majoria a Menorca. De fet, es calcula que tres de cada quatre fan menys de 10 metres de llarg.

El Govern pretén així canviar el sistema de gestió optimitzant cada amarrament. La ràtio d’ús d’una embarcació a Balears és de 50 hores l’any, per la qual cosa es promourà l’ús compartit. Però el pla també depèn de les decisions de l’Autoritat Portuària.

El text serà debatut fins a finals de gener amb ajuntaments i empresaris del sector nàutic i es preveu que, d’aquí a un any i mig, ja es pugui tramitar.

28/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris