X

Catany i Bonet ‘Somniant Déus’

El diàleg entre els dos creadors es mostra en una exposició al Centre Cultural Sa Nostra

28/11/2018

Catany i Bonet ‘Somniant Déus’

L’escriptor Blai Bonet i el fotògraf Toni Catany varen mantenir una intensa relació creativa en motiu del llibre conjunt “Somniar déus“. Ara aquest diàleg entre els dos creadors es mostra en una exposició al Centre Cultural Sa Nostra de Palma que s’inaugurarà demà, estarà oberta fins l’1 de febrer.

125 retrats de Toni Catany comparteixen espai amb cites de Blai Bonet i anotacions del fotògraf, amb referències a la relació que mantenien. Per exemple, quan Toni trobà el poema de Blai, que li suggerí el nom de “Somniar Déus”.

El llibre sorgí de la fascinació de Catany per un muntatge de ballarins nus, que començà a immortalitzar com a escultures o déus inabastables. Blai Bonet creà els textos del llibre.  El comissari de l’exposició, Antoni Garau, destaca que, fa 25 anys,  publicar un llibre de fotografies d’homes nus va ser una tasca complicada.

L’exposició, organitzada per la Fundació Mallorca Literària i la Fundació Toni Catany, anirà acompanyada de conferències i un taller sobre la relació de la identitat, el desig i l’art.

28/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris