X

Els balears gastaran 41 euros en Loteria de Nadal, un terç menys que a la resta d’Espanya

Menorca és l'illa on menys dècims es compren per habitant i Formentera, la que més juga a la Grossa

28/11/2018

Els balears gastaran 41 euros en Loteria de Nadal, un terç menys que a la resta d’Espanya

Els balears comprarem enguany gairebé 46 milions d’euros de Loteria de Nadal. Uns 41 euros per habitant. Una xifra molt inferior a la mitjana nacional, que és de 67 euros
Per illes els qui més en compren són els formenterers i els que manco, els menorquins. El que compta, al cap i a la fi, és participar.

Fa cinc anys que el número 76.058 va dur la sort a l’administració número 2 d’Eivissa. Només en van vendre un dècim i va ser la darrera vegada que la sort de la Grossa tocà les Balears. Enguany s’han consignat a les illes 3 milions 200 mil euros més que els venuts l’any passat. Però a Menorca, per exemple, les vendes van més fluixes que l’any passat.

En total a Espanya s’han consignat 3.146 milions 337 mil euros, fet que suposa una despesa de 67,56 euros per habitant. A les Balears baixa fins als 41 euros, és a dir, cada ciutadà compra una mitjana de dos dècims. Per illes, la mitjana més alta és la d’Eivissa i Formentera, amb 44 euros per habitant, seguida de Mallorca amb 39 i en darrer lloc, Menorca amb 35.

En la història recent del sorteig, la Grossa ha tocat 6 vegades a Mallorca, 1 a Eivissa i cap a Menorca. Però la premsa de l’any 1935 recull que aquell any a Ciutadella va caure part del primer premi.

28/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris