X

Els creuers que arriben a Maó duen el doble de passatgers que fa quatre anys

El turistes que viatgen en aquests vaixells, però, tenen menor poder adquisitiu i deixen menys doblers

30/11/2018

Els creuers que arriben a Maó duen el doble de passatgers que fa quatre anys

Acaba la temporada de creuers al port de Maó amb 97 escales, si fa no fa les mateixes que l’any passat, però una mica lluny encara de les 120 registrades el 2007. Per a l’any que ve són a la baixa, només 66 escales, però es manté la mateixa tendència dels últims dos anys, amb vaixells més grans i amb més passatgers a bord. La dimensió dels creuers ha estat, tot just, un factor determinant en l’increment del nombre de passatgers, que ha passat en els últims deu anys dels 91.000 de 2007 als 115.000 de l’any passat. Els prop de 1.400 passatgers per vaixell d’enguany multipliquen per dos la ràtio de creueristes de 2015 i representen un 18% d’augment respecte a la de 2017.

No obstant això, els creueristes arriben en vaixells més grans, i tenen un poder adquisitiu més baix, perquè els preus dels paquets són inferiors als dels vaixells amb menys aforament i, per tant més exclusius. Un problema afegit és la dimensió dels creuers que arriben a Menorca: cada vegada són més grans i això dificulta el desembarc. La solució, segons l’Autoritat Portuària, podria ser desembarcar els passatgers al Moll de la Mola.

Quant a l’impacte, la despesa mitjana per passatger al port de Maó va ser l’any passat de 74 euros, superior a la de Palma i Alcúdia, però sis euros inferior a la d’Eivissa.

30/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris