X

Allau de reclamacions a Ciutadella perquè Endesa compensi als abonats pels 3 dies sense llum

L'ajuntament reclamarà en nom de tota la ciutat a la companyia, que només haurà d'indemnitzar si es conclou que la pana no va ser per força major

30/11/2018

Allau de reclamacions a Ciutadella perquè Endesa compensi als abonats pels 3 dies sense llum

Allau de reclamacions a Ciutadella de veïns que volen que Endesa els compensi pels 3 dies que varen estar sense llum per mor de la pana. El degotís és constant. Desenes de ciutadans entren cada matí a l’oficina de consum de Ciutadella per reclamar que Endesa els indemnitzi. Van passar 56 hores sense llum, sense aigua, sense internet, sense telèfon mòbil.
ÀNGELA: Però encara està per veure si la manca del servei provocada pel cap de fibló és imputable o no a la companyia elèctrica. Diumenge, -passat-demà-, és el darrer dia perquè les empreses quantifiquin els seus danys davant el Consell de Menorca.

L’ajuntament tramita la reclamació dels danys materials causats per la pana, però no la derivada de la interrupció del subministrament elèctric, que sol·licitarà formalment a la companyia en nom de tot Ciutadella.

Endesa, que no ha donat resposta en temps i forma a l’expedient que li ha obert el Govern balear, estarà obligat d’ofici a tornar els doblers a tots els abonats, si es declara que la pana no va ser per força major. Però si aconsegueix demostrar l’efecte extraordinari del cap de fibló, no haurà de pagar.

També n’estan pendents els empresaris, a qui la PIME aconsella reclamar a través de la seva assegurança i a les elèctriques. Aquest diumenge acaba el termini fixat pel Consell per valorar l’afectació a les empreses. De moment ha rebut, però, només 45 queixes per danys a negocis i habitatges.

A més, les famílies més vulnerables ateses per Serveis Socials rebran 50 euros per cadascun dels tres dies que van quedar sense llum.

30/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris