X

Instal·len sales amigables per a menors als jutjats de Palma

S'han fet necessàries per l'increment dels casos d'agressions sexuals a menors, molts d'ells a mans de familiars

04/12/2018

Instal·len sales amigables per a menors als jutjats de Palma

Entram a la sala amigable que s’acaba d’estrenar a l’Audiència de Palma. Des d’aquí, declararan als judicis els menors que han estat víctimes de delicte, com agressions sexuals o violència. Aquesta càmera substitueix la clàssica mampara que es posava a la sala per evitar el contacte entre el menor i el presumpte agressor.

Per una pantalla, el menor pot veure i escoltar les preguntes que li fan el tribunal, el fiscal o la defensa. Aquesta habitació també funciona de sala d’espera. Els menors hi passaran les llargues estones abans de declarar. Tenen llibres i també jocs.

La instal·lació de la sala s’ha fet necessària per l’increment del nombre de judicis per casos d’agressions sexuals a menors, molts d’ells a mans de familiars. Només a l’Audiència de Palma, se’n celebra un cada setmana.

La sala també podrà ser utilitzada perquè declarin, per exemple, dones que han patit agressions per part de les seves parelles, i evitar així que puguin contactar amb ells. De moment, només hi ha sales amigables als jutjats de Palma, però el Govern fa feina per instal·lar-ne també a la resta de dependències judicials de les Illes.

04/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris