X

El PDeCAT, disposat a negociar els pressupostos de l’Estat si hi ha una proposta raonable per Catalunya

ERC ha insistit que votarà en contra

05/12/2018

El PDeCAT, disposat a negociar els pressupostos de l’Estat si hi ha una proposta raonable per Catalunya

El PDeCAT estaria disposat a negociar els Pressupostos de l’estat només si el govern central fa una proposta raonable que doni una solució a Catalunya.
El suport dels independentistes és imprescindible perquè tirin endavant els comptes per al 2019. Pedro Sánchez va anunciar anit a una entrevista a Telecinco que els durà al Congrés el mes que ve.

Pedro Sánchez tracta de recuperar la iniciativa i, després del revés de les eleccions andaluses, anuncia que durà els pressupostos de l’Estat al Congrés al gener, encara que fa unes setmanes va advertir que no ho faria sense tenir els suports necessaris.

El president del Govern dona un gir i descarrega la responsabilitat de perllongar o no els comptes de Mariano Rajoy en els altres i, en especial, en els nacionalistes catalans.

La ministra d’Economia, Nadia Calviño, nega, però, un cavi d’estratègia per part de l’executiu.

El suport dels partits nacionalistes és calu perquè tirin endavant els comptes per al 2019. Esquerra insisteix que hi votarà en contra, però el PDECAT estaria disposat a negociar-los si el govern dona una alternativa per solucionar la situació a Catalunya.

En espera de la decisió dels independentistes, Sánchez confia a tenir el suport dels 5 diputats del Partit Nacionalista Basc. Qui segur que hi votarà a favor és Podem. Pablo Iglesias ha apel·lat avui a la responsabilitat dels partits nacionalistes i ha destacat el caràcter social del projecte de comptes públics per l’any que ve.

05/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris