X

Santé acusa el Govern de connivència amb Quesería Menorquina, però les defenses neguen la conspiració

La sentència es coneixerà abans que acabi enguany

05/12/2018

Santé acusa el Govern de connivència amb Quesería Menorquina, però les defenses neguen la conspiració

L’advocat de Santé Ibérica ha deixat clar en les seves conclusions que en cap cas no va existir engany per part del director general de l’empresa, Adolfo Pérez, a la cúpula de l’antic El Caserío sobre la situació patrimonial i financera de la industria castellanolleonesa. Ha posat en qüestió les declaracions dels directors generals de la Comunitat, que durant els tres dies de judici han desfilat per la sala i, més encara, ha parlat d’una suposada connivència entre el Govern, que havia d’actuar de garant de l’acord, i la cúpula de Quesería Menorquina.

L’advocat dels tres directius demandats per Santé, Francesc Tutzó, Manuel Vecillas i Jesús Esparza, ha demanat al jutge la declaració de mala fe processal per part de Santé. Ha insistit que els causants del suposat dany al·legat per l’empresa de Palència mai no poden ser els seus clients, ja que l’acord amb Santé no els lliga personalment.

També ha negat que s’hagi incomplit l’acord de subministrar matèria primera a la fàbrica de Maó per davall del preu de cost, atès que el compromís de fer-ho expirava a finals de 2017. Finalment, ha posat de relleu que la insolvència de Santé era incontestable i ha recordat que no ha aportat ni el seu pla de negoci ni el pacte sociolaboral amb els treballadors de Quesería.

La defensa dels directius ha negat l’existència d’una conspiració contra Santé amb la participació del conseller de Treball, Iago Negueruela. La defensa de Quesería Menorquina ha negat també que s’hagi incomplit l’acord de subministrament amb Santé, qui pretenia ser, ha subratllat, jutge i part en l’operació a partir del primer de gener de 2018, reunint la doble condició de venedor i comprador de la matèria primera, com a hipotètic nou soci majoritari de Quesería. És, ha dit, “l’estafa de l’estampeta”.

Finalment, ha acusat Adolfo Pérez d’enganyar vilment els directius de Quesería, ja que en cap cas no podia complir, en la seva situació econòmica d’insolvència, el compromís d’aportar 5 milions d’euros en 10 anys a l’antic El Caserío.

La sentència es coneixerà abans que acabi l’any.

05/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris