X

Interceptades dues embarcacions amb almenys sis migrants a bord a Eivissa

Amb aquestes, ja són cinc embarcacions que han arribat a la costa eivissenca en només 24 hores

06/12/2018

Interceptades dues embarcacions amb almenys sis migrants a bord a Eivissa

Imatge d'arxiu.

Avui dijous s’han localitzat dues noves embarcacions a Eivissa, amb almenys sis migrants a bord, dels quals dos són menors. Amb aquestes, han arribat cinc embarcacions a la costa eivissenca en només 24 hores.

La Guàrdia Civil ha detingut a sis homes, dos d’ells menors d’edat, que han arribat avui dijous de matinada en dues embarcacions a la costa d’Eivissa, on ahir dimecres van arribar altres tres embarcacions amb 29 migrants sense papers. Segons ha informat la delegació del govern espanyol a les Balears, les embarcacions han estat localitzades al dematí al litoral dels municipis de Sant Josep i Santa Eulària.

El dispositiu de cerca desplegat després per la Guàrdia Civil i policies locals ha permès la localització de sis dels ocupants de la embarcacions i encara es manté per si hi hagués més migrants sense papers que els acompanyaven en la travessia.

Les mateixes fonts, que recull l’agència Efe, han indicat que, amb manca d’identificació detallada, sembla que els migrants procedeixen de la zona algeriana de Dellys, igual que les 29 persones detingudes ahir diemcres després de l’arribada de tres embarcacions al sud d’Eivissa i les 11 que van ser interceptades quan navegaven als voltants de Cabrera. Entre els 40 migrants arrestats dimecres hi ha 9 menors.

 

S’inicien els tràmits als migrants interceptats a Cabrera per enviar-los a un CIE

A Palma, han passat avui dematí a disposició judicial els vuit adults que ahir interceptaren en una embarcació a prop de Cabrera. Després de declarar davant del jutge, s’iniciaran els tràmits per traslladar-los a un centre d’internament per a estrangers (CIE) de la Península i per després tornar al seu país d’origen.

El presumpte patró de la pastera ja va prendre declaració ahir dimecres horabaixa i avui, ha tornat al jutjat. Li imputen càrrecs i li han notificat l’acord d’expulsió.

El jutge Florit, d’instrucció número 6, en funcions de guàrdia, ha hagut d’esperar la intèrpret per començar a prendre’ls declaració, un fet que s’ha allargat tot el matí. A la resta de migrants no se’ls imputa delicte. Després de declarar, s’inicien els tràmits perquè els agents de la Policia Nacional els custodiïn a un centre d’internament CIE de la Península.

Els tres menors que també venien ahir en la barca, ja són sota custòdia de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), en un centre de primera acollida. Ara tractaran de localitzar familiars a territori Europeu per fer una possible reunificació. Si això no és possible, quedaran aquí dins d’un programa d’integració.

06/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris