X

Felip VI destaca que la Constitució és el major èxit polític de l’Espanya contemporània

El Congrés dels Diputats ha acollit un acte solemne per conmemorar els 40 anys de la Constitució Espanyola

06/12/2018

Felip VI destaca que la Constitució és el major èxit polític de l’Espanya contemporània

Els reis Felip i Letícia amb les seves filles, Elionor i Sofia, arribaven passades les 12.00 hores al Congrés, on es reunien amb els reis emèrits, Joan Carles i Sofia. La família reial al complet saludaven els representants de les principals institucions de l’Estat. Dins l’hemicicle, el rei Joan Carles i Sofia, els tres pares de la Constitució que encara són vius i els quatre expresidents del govern espanyol han ocupat un lloc d’honor.

Diputats i senadors de diferents legislatures han aplaudit llargament primer els reis emèrits i després els actuals reis. Tots, excepte els diputats d’Units Podem. Abans no havien saludat el monarca i tampoc no els han aplaudit. Tots portaven distintius a favor d’una república. No han acudit a l’acte els parlamentaris dels grups nacionalistes catalans i bascos.

El rei ha destacat que la Constitució representa el major èxit polític de l’Espanya contemporània. En un discurs en què ha repassat diferents moments importants de la història del país, ha reconegut les fites que ha aconseguit la Carta Magna.

Abans, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha fet una crida a tots els partits per renovar el gran pacte constitucional. Un discurs en què ha comminat a continuar amb el llegat de la carta magna.

06/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris