X

Els constructors demanen treballadors qualificats mentre els sindicats hi denuncien precarietat

El sector viu una recuperació, lluny de la crisi, però hi manca professionals, almenys, un milenar

06/12/2018

Els constructors demanen treballadors qualificats mentre els sindicats hi denuncien precarietat

L’activitat constructora es va recuperant a poc a poc, però no el relleu de mà d’obra qualificada que es va perdre durant la crisi.

Sense un relleu generacional suficient però amb una recuperació progressiva de l’activitat, les empreses de la construcció a les Balears necessiten un milenar de treballadors qualificats que no troben. Però els joves d’aquí cerquen sectors alternatius a la construcció per treballar. Per tant, és necessari mirar a fora.

Patronal i sindicats, però, discrepen dels motius. Els sindicats critiquen la inestabilitat i els salaris d’ara que són lluny dels que hi havia en els anys 90, durant el boom de la construcció. Un exemple: mentre la mitja dieta per dinar es paga de mitjana en l’àmbit estatal devers 12 euros, aquí a les Balears està establerta en 7 euros.

Els empresaris reclamen polítiques que fomentin l’estabilitat del sector per poder mantenir les plantilles, mentre que els sindicats denuncien la precarietat del sector.

El futur pot estar en la Formació Professional de la construcció que enguany s’ha posat en funcionament, però són pocs alumnes malgrat saber que tenen feina assegurada dins el sector en acabar.

06/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris