X

Augmenten fins a 51 els migrants arribats durant les darreres hores a Eivissa

L'únic centre de menors de l'illa acollirà els 14 menors, però no es descarta que alguns s'hagin de traslladar a Mallorca per manca d'espai

06/12/2018

Augmenten fins a 51 els migrants arribats durant les darreres hores a Eivissa

Augmenta fins a 51 el nombre de persones arribades amb embarcacions durant les darreres hores a Eivissa. 9 d’aquests són menors d’edat. Avui han arribat dues embarcacions més a l’illa, a les costes de Sant Josep i Santa Eulària, que s’afegeixen a les 3 d’ahir, 5 en total.

La primera de les pasteres ha arribat a les dues de la matinada a Cala Codolar amb 4 ocupants, dos dels quals eren menors. La segona s’ha localitzat al Sòl d’en Serra, a primera hora del matí, amb com a mínim fins a 7 persones més a bord, zona on ja n’arribà una altra ahir. Agents de Duanes les han inspeccionat, i aquest migdia han procedit a retirar-les.

En total s’han comptabilitzat 50 persones. Els 36 adults han començat a passar a disposició judicial avui, i ho continuaran fent al llarg de la jornada de demà, per posteriorment ser traslladats a centres d’immigrants a la península. L’únic centre de menors d’Eivissa, el Pare Morei, acollirà els 9 joves que tenen menys de 18 anys, però no es descarta que alguns s’hagin de traslladar a Mallorca per falta d’espai.

L’operatiu de vigilància continua activat i ha rebut reforços de Mallorca. Una trentena d’efectius vigilen les zones costaneres, i possibles punts de sortida com els ports; on s’han interceptat dos migrants quan intentaven agafar un vaixell en direcció a Barcelona.

06/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris