X

40 anys sense tocar la Constitució, però hem patit molts canvis socials

Vivim més temps, gastam més diners a pagar la llum que el menjar, tenim menys fills i la dona guanya espai en el món laboral

06/12/2018

40 anys sense tocar la Constitució, però hem patit molts canvis socials

40è anviersari de la Constitució on hi han hagut molts canvis que ha patit la societat espanyola. Vivim més temps, gastam més doblers a pagar la llum que el menjar, tenim menys fills i la dona guanya espai en el món laboral. Totes aquestes dades les recull avui dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

40 anys donen per molts canvis. No ens entretenim, ni comunicam, ni relacionam, ni informam igual. Hi ha coses que més que canviar, simplement les anam deixant passar. Ara ‘passam per l’altar’ nou anys més tard que abans. Als 33 elles, als 35 ells. Som pares just passada la trentena. I de cada vegada més cercam manco ‘la parelleta’.

A casa la despesa es gestiona diferent. Ni tan sols la moneda és ja la mateixa. Si fa 40 anys la major part del sou, més d’un 30%, el destinàvem al menjar ara ho feim a pagar el lloguer o la hipoteca, la llum, l’aigua, el gas i la benzina. Uns doblers que llavors duien a casa 3 de cada 10 dones i 8 de cada 10 homes. Avui les xifren ja gairebé s’equiparen.

Fa quatre dècades Espanya tenia 36 milions d’habitants, avui ja en som 10 milions més. Amb una esperança de vida que s’ha enfilat fins als 85 anys.

06/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris