X

L’arribada dels 51 migrants sense papers a Eivissa revela la manca d’efectius a l’illa

Forces de seguretat i advocats d'ofici activen mesures excepcionals per la situació

07/12/2018

L’arribada dels 51 migrants sense papers a Eivissa revela la manca d’efectius a l’illa

L’arribada d’embarcacions amb migrants sense paper ha desbordat els efectius a Eivissa. El director insular de l’Estat, Ramon Roca, reconeix que no tenen mitjans suficients per tots els tràmits que es requereixen. Els migrants ja han començat a passar a disposició judicial. Uns tràmits que han obligat a reforçar el nombre d’advocats d’ofici, que han qualificat la situació d’excepcional.

Les forces de seguretat han interceptat fins a 51 homes algerians, el darrer va ser detingut dijous vespre per la Policia Local de Vila. Des de la Policia Nacional denuncien la manca d’agents, i que aquest és un problema que ha de resoldre Palma o Madrid.

En total han arribat cinc pasteres a l’illa, tres dimecres, dues d’elles a la zona de la Sal Rossa, a Sant Josep, i una a Sòl d’en Serra, a Santa Eulària, un clavament on arribà una segona embarcació dijous, juntament amb la localitzada a Cala Codolar, també a Sant Josep.

Per altra banda, un avió militar aterrarà a l’illa amb reforços per transportar els migrants fins a un centre d’internament (CIE) de la Península.

 

De 14 menors a 9, per les proves oseomètriques

D’altra banda, després de les proves oseomètriques realitzades a l’Hospital Can Misses, el nombre de menors s’ha reduït a 9. Aquests seran acollits pel centre Pare Morei, l’únic centre de menors de l’illa, gestionat pel Consell d’Eivissa, que en veure reduïda la xifra està estudiant no traslladar cap menor a Mallorca.

L’operatiu, que disposa d’una trentena d’efectius, ha tancat el desplegament de cerca de persones, mantenint activada la vigilància de costes i possibles punts de sortida com els ports; on s’han interceptat dos immigrants quan intentaven agafar un vaixell en direcció cap a Barcelona.

07/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris