X

Mig centenar de persones s’acullen al decret de garantia de demora

Segons l'IB-Salut, totes les respostes han estat donades amb recursos propis i sense derivar els pacients a clíniques privades

08/12/2018

Mig centenar de persones s’acullen al decret de garantia de demora

L’octubre ha tancat amb 13.270 pacients a la llista d’espera per una intervenció quirúrgica. Són 591 més que a l’octubre de l’any anterior i la demora mitjana ha estat de 76 dies. Les xifres milloren, però, a la llista d’espera per una consulta. Hi ha hagut 33.223 persones esperant 27 dies de mitjana, 2.475 manco que el mateix període de l’any anterior, quan la demora era a més de 32 dies. A més, el director general de l’IB-Salut, Juli Fuster, ha afirmat que la millora més important s’ha produït respecte de les xifres que van heretar de la passada legislatura.

Però segons el misser de l’associació privada El defensor del paciente, Daniel Martínez, l’entitat no està satisfeta amb les dades i ha denunciat totes les Comunitats Autònomes, inclosa la de les Illes, pels perjudicis que les demores poden ocasionar als pacients.

Des de l’entrada en vigor del decret de garantia de demora, ara fa poc més d’un mes, 50 persones han fet servir aquesta opció, que els permet reclamar al Govern una solució quan esperen més de 60 dies per una consulta o més de 6 mesos per una intervenció. Segons l’IB-Salut, totes les respostes han estat donades amb recursos propis i sense derivar els pacients a clíniques privades.

08/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris