X

A Eivissa es plantaran 500 ametllers de cultiu ecològic aquest hivern

La idea és recuperar aquest cultiu tradicional a la finca de Cas Secorrat perquè aquests arbres a Eivissa estan molt envellits

11/12/2018

A Eivissa es plantaran 500 ametllers de cultiu ecològic aquest hivern

Aquest hivern es plantaran a Eivissa gairebé 500 ametllers de cultiu ecològic a la finca de Cas Secorrat. La iniciativa forma part d’un projecte per recuperar aquest cultiu tradicional, que en els darrers anys s’ha abandonat.

Fa dos anys, a la finca de Cas Secorrat es van plantar 55 ametllers. L’any que ve començaran a fer ametlles, però no serà fins als sis anys quan comencin a tenir una producció considerable. La idea és recuperar aquest cultiu tradicional perquè els ametllers a l’illa estan molt envellits. El projecte compta amb l’ajuda de la Fundació per a la Conservació d’Eivissa i Formentera. L’ametller es cultiva de forma ecològica, fet que també ajuda a què la xylella no l’ataqui. A la finca es mantenen també arbres vells que aprofitaran per empeltar nous peus. Un projecte que camina paral·lel al de recuperació del Pla de Corona. La idea és aconseguir mantenir el paisatge i fer atractiva l’ametlla eivissenca, ara que el preu d’aquest fruit sec ha pujat en els darrers anys.

11/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris