X

Els periodistes protesten en bloc contra la vulneració al dret a la informació

Els treballadors de Diario de Mallorca han rebutjat aquest dimecres la decisió del jutge Florit

12/12/2018

Els periodistes protesten en bloc contra la vulneració al dret a la informació

Els periodistes del Diario de Mallorca s’han concentrat aquest dimecres davant les portes de la seva redacció per defensar el dret a la informació. Una protesta que arriba 24 hores després que agents de la policia nacional hagin decomissat, per ordre del jutge d’instrucció número 12 de Palma, Miquel Florit, els mòbils d’un periodista seu i una companya de l’agència Europa Press per informar sobre el cas Cursach.

Aquest horabaixa la redacció ha mostrat unió i han aixecat els seus mòbils per protestar pels fets. Hi era present Kiko Mestre, periodista de la secció de tribunals afectat per l’ordre del jutge, i la directora del rotatiu, Maria Ferrer, que s’ha mostrat molt crítica amb el que va succeïr ahir. “És una vulneració del dret dels periodistes a garantir la confidencialitat de les fonts”, ha assegurat, alhora que ha recordat que el mitjà inteposarà una querella per vulneració de drets fonamentals. La intenció és oposar-se “de manera frontal” contra la mesura ordenada pel jutge Florit.

 

https://twitter.com/i/status/1072901764205162500

“Creim que en el fons hi ha una voluntat de fer-nos callar quan som incòmodes i volem donar informació sobre un assumpte que no interessa”, ha sentenciat Ferrer davant dels mitjans. Ha destacat que desconeixen els motius judicials que han propiciat aquests decomisos i que no és una qüestió que afecti només a la premsa, sinó al dret dels ciutadans a obtenir informació. “Ens hem vist limitats a l’exercici dels nostre treball”, ha conclòs.

 

Protestes de periodistes

El Sindicat de Periodistes i l’Associació de Periodistes de les Illes Balears (SPIB i APIB) han convocat una protesta aquest dijous a les 20.00 h a la plaça de Cort per rebutjar la decisió del jutge Florit.

A Eivissa i Menorca també s’estan preparant mobilitzacions al llarg del dia per donar suport als companys afectats i protestar per la vulneració al dret a la informació.

12/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris