X

Diario de Mallorca i Europa Press emprendran mesures legals contra la incautació de material a periodistes

Els treballadors del Diario de Mallorca s'han concentrat a les portes de la seva seu per mostrar el rebuig contra aquesta operació i en suport als companys afectats

12/12/2018

Diario de Mallorca i Europa Press emprendran mesures legals contra la incautació de material a periodistes

Els serveis jurídics del Diario de Mallorca redacten ja una querella per vulneració de drets fonamentals com el dret d’informació i el secret professional. També la direcció de l’Agència de notícies Europa Press ja ha anunciat que emprendran mesures legals. Es personaran a la causa per tenir accés a tota la informació relacionada amb el cas. Una informació que ara no està al seu abast.

De moment el jutge Miquel Florit, que és qui ha autoritzat la confiscació de material als periodistes, no dona explicacions ni entra a valorar aquesta decisió.

Des de l’Associació de Periodistes de les Illes i també el sindicat de periodistes consideren aquests assalts a la llibertat de premsa com un atac sense precedents a les Illes:

La Fiscal General de l’Estat, María José Segarra, assegura que els jutges vetlen pels drets dels professionals. Ho ha dit en resposta a la carta dirigida a ella i signada per més de 200 periodistes de tot Espanya denunciant, diuen, una intromissió inadmissible. El Fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, assegura que ja va avisar que “era delicat” requisar telèfons als periodistes. Un fet que diu però, no sembra un precedent perillós.

12/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris