X

Kiko Mestre: “Molesta molt que els periodistes hagin contat la corrupció de la Policia Local de Palma”

APIB i SPIB reclamen una llei que protegeixi el secret professional d'"abusos intolerables"

14/12/2018

Kiko Mestre: “Molesta molt que els periodistes hagin contat la corrupció de la Policia Local de Palma”

“L’actuació judicial contra el secret professional dels periodistes és una bala contra el sistema democràtic”, ha explicat Kiko Mestre en una entrevista al programa ‘Els Dematins’ d’IB3 Televisió. Mentre la querella criminal de Diario de Mallorca i Europa Press contra el jutge Miquel Florit s’admet a tràmit, el periodista de Diario de Mallorca ha reclamat una altra vegada que li tornin el seu telèfon personal i tot el material intervingut abans que se’n faci un ús, considera, contrari a la Constitució, que recull el dret dels periodistes al secret professional.

“Molesta molt que Diario de Mallorca hagi contat que, dins la Policia Local de Palma, es va crear una unitat per espiar determinades persones, o que els trileros de Palma estaven dirigits per un Policia Local de Palma, o que el sistema de segurat dels locals d’oci de la Platja de Palma estaven dirigits per policies locals de Palma, o que n’hi havia que es dedicaven a avisar els empresaris abans de cada inspecció al seu local. Molts d’aquests testimonis protegits ho han passat molt malament i ara mateix tenen por. Estan aterrats. No surten de casa seva. Com poden tenir confiança a l’hora de declarar en un judici?”, explica Mestre.

“Les informacions de Diario de Mallorca no són d’una font única. És el resultat de moltes entrevistes, és la suma de molts testimonis”, ha dit el periodista, que destaca que les mateixes informacions s’han publicat en altres mitjans de comunicació. “Per què, doncs, només se’ns espia a Blanca Pou i a mi?”.

“Avui ens ha passat a Blanca Pou i a jo, però demà pot ser un altre”, explica Kiko Mestre, que ha aprofitat l’entrevista per agrair el suport unànime de tot el sector.

El Sindicat de periodistes i l’Associació de periodistes de les Illes Balears (SPIB i APIB) reclamen una llei que protegeixi el secret professional d'”abusos intolerables”. En concret, es refereixen a la decisió del jutge d’Instrucció número 12 de Palma, Miquel Florit, de requisar els mòbils de dos periodistes que informaven sobre el cas Cursach per esbrinar la font d’una filtració. Les dues entitats “exigeixen” a la fiscalia, als jutges i a les forces de seguretat que respectin i facin respectar el dret fonamental a la llibertat d’informació.

14/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris