X

Porreres col·loca la primera ‘Pedra per fer travelar’ en memòria del batle assassinat el 1936

En total n'instal·laran vint, a quinze municipis mallorquins, en honor a les víctimes de la repressió de la Guerra Civil

16/12/2018

Porreres col·loca la primera ‘Pedra per fer travelar’ en memòria del batle assassinat el 1936

La primera “Pedra que fa travelar” de color platejat, per commemorar les víctimes de la repressió franquista s’eixuga al portal de l’antic Ajuntament de Porreres. Du el nom de Climent Garau Joan, batle republicà “Marió”, assassinat el setembre de 1936 juntament amb el seu germà Joan al camí dels Reis de Palma. L’historiador local Bartomeu Garí assegura que el motiu va ser voler construir una escola nova al poble.

Fins ara, només s’havien col·locat en commemoració de les víctimes de l’Holocaust.

El fill de Garau va fugir al Brasil. El besnét ha assistit a l’acte d’homenatge als trenta porrerencs represaliats de la Guerra Civil Espanyola per rompre 8 dècades de silenci familiar.

A 1.800 ciutats europees hi ha 60 mil pedres daurades. Petits monuments creació de l’artista Gunter Demnig per recordar les víctimes de la persecució nazi a Alemanya.

A proposta de l’Associació Memòria Històrica de Mallorca, el Consell de Mallorca les instal·larà arreu de l’illa. La ruta “Stolperstein” continuarà demà diumenge cap a Inca, Pollença, Sóller, Esporles o Palma, per acabar dimarts a Palau Reial.

16/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris