X

El TSJIB admet la querella contra el jutge Florit per requisar els mòbils a dos periodistes

S'investigarà si el jutge Florit ha pogut cometre tres delictes, entre els quals hi ha el de prevaricació judicial

18/12/2018

El TSJIB admet la querella contra el jutge Florit per requisar els mòbils a dos periodistes

El jutge Miquel Florit en una imatge d'arxiu en la seva arribada als jutjats de Palma.

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) admet a tràmit la querella presentada per l’agència de notícies Europa Press, el Diario de Mallorca i dos periodistes contra el jutge del cas Cursach, Miquel Florit, que va ordenar requisar els telèfons mòbil de dos periodistes d’aquests mitjans.

Aquest tribunal considera que els fets que relata la querella poden ser constitutius d’una infracció criminal. Concretament, la querella relata que el jutge va autoritzar a la Policia Nacional la intervenció dels mòbils dels dos periodistes. Els investigadors també s’endugueren ordinadors i altre material de la seu d’Europa Press.

La Sala Civil i Penal del TSJIB ha designat com a instructora de la causa,que està sota secret de sumari, a la magistrada Felisa Vidal, a qui correspon per torn i que es farà càrrec de les actuacions. Investigaran si el jutge Florit ha pogut cometre tres delictes, entre els quals hi ha el de prevaricació judicial.

El Tribunal va demanar ahir a Florit la interlocutòria en la qual va ordenar la intervenció dels mòbils als dos periodistes.

18/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris