X

Milers de persones surtren als carrers de Catalunya en protesta contra el Consell de Ministres

Una jornada plena d'incidents i aldarulls amb 13 detinguts i 77 ferits

21/12/2018

Milers de persones surtren als carrers de Catalunya en protesta contra el Consell de Ministres

Milers de persones han sortit als carrers de Catalunya en protesta contra el Consell de Ministres. Ha estat un dematí ple d’incidents i aldarulls, sobretot a l’avinguda del Paral·lel, l’avinguda de les Drassanes i la Via Laietana.

El balanç és de 13 detinguts i 77 ferits, entre ells una trentena de Mossos. A partir de les tres de l’horabaixa ha baixat la tensió, però no les mostres de rebuig cap al Govern espanyol.

La mobilització dels Comitès de Defensa de la República arrancava passades les 8 i mitja del dematí. Ho feien de manera tranquil·la amb consignes independentistes.

Però, a poc a poc, les tensions anaven augmentant i les càrregues policials arribaven contra els manifestants. Les detencions s’han fet pel llançament de pedres, botelles i altres objectes contra el cordó policial. Els més de 9 mil agents de Policia, Guàrdia civil i Mossos desplegats per blindar la ciutat no han estat suficients per contenir les protestes.

Alguns dels manifestants han demanat a altres encaputxats i persones més violentes una manifestació pacífica.

Els CDR han desconvocat les marxes entre les dues i les sis del capvespre, coincidint amb l’inici de la manifestació organitzada per les entitats sobiranistes ANC i Òmnium.

Les mobilitzacions també s’han traslladat des de primera hora del dematí tallant més d’una vintena de carreteres d’accés com l’A2 i l’AP7 i hi han provocat importants retencions.

Més pacífica ha estat la concentració convocada a l’Estació de França. Organitzat per Òmnium, l’Assemblea Nacional Catalana i altres 15 entitats han celebrat un Consell Popular de Ministres. Tots demanen la independència de Catalunya i l’alliberament dels polítics presos.

21/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris