X

Indonèsia segueix en alerta i amb els ulls posats en l’activitat del volcà Anak Krakatoa

373 morts, 128 desapareguts i 1.459 ferits. És el darrer balanç del tsunami que aquest cap de setmana ha assolat les illes de Java i Sumatra a Indonèsia. Mentre continua la recerca de supervivents, els experts confirmen que la causa del tsunami és un despreniment del volcà Anak Krakatoa

24/12/2018

Indonèsia segueix en alerta i amb els ulls posats en l’activitat del volcà Anak Krakatoa

Indonèsia segueix en alerta i amb els ulls posats en l’activitat del volcà Anak Krakatóa, en erupció gairebé cada dia des de fa tres mesos. La xifra de morts no atura de créixer mentre els equips de rescat, no sense dificultats, continuen cercant més d’un centenar de desapareguts. Ho fan entre la desolació que ha deixat el tsunami al seu pas. Danys que ara toca avaluar. Centenars de cases han quedat derruïdes. Hi ha milers de desplaçats.

El mal estat de carreteres i ponts dificulta l’arribada dels serveis d’emergències a moltes zones. Els hospitals no donen l’abast.

Els experts confirmen que el que va provocar el tsunami és un despreniment dins la mar d’unes 64 hectàrees d’un lateral del volcà. Això va generar ones gegants que tocaren terra tan sols 24 minuts després i sense avís previ.

L’absència d’un terratrèmol va fer que no s’activàs el sistema d’alerta i, per tant, no sonassin les sirenes. El govern reconeix que les boies instal·lades per detectar una pujada sobtada del nivell de l’aigua no funcionaven des del 2012. Una mancança en seguretat que el president d’Indonèsia, que ha visitat les zones afectades, ha assegurat se solucionarà en un futur. Ara les autoritats recomanen a la població no apropar-se a la platja fins dimecres.

24/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris