X

L’Open Arms arriba a Algecires

Els 310 migrants van ser rescatats el 21 de desembre i arriben a Espanya després del rebuig d'Itàlia, França, Malta i Tunísia

28/12/2018

L’Open Arms arriba a Algecires

L’Open Arms ha atracat poc abans de les 9 del dematí a la badia d’Algesires per desembarcar-hi els més de 300 migrants que l’ONG va rescatar en aigües líbies. A bord, hi viatjaven 241 homes, 139 menors i 70 dones, algunes embarassades. Tant els ocupants com la tripulació han arribat en bon estat de salut, però fatigats per la travessia.

Apunta el dia quan es veu arribar l’Open Arms al port de Crinavis, a la badia d’Algesires. Ha estat un viatge llarg i difícil. El vaixell d’ajuda humanitària va rescatar els seus ocupants fa una setmana. Els ports més pròxims es negaren a acollir-los.

Ja en terra i a poc a poc comença el desembarcament. Voluntaris, policia i guàrdia civil han atès 311 persones. 139 són menors. Després d’una primera revisió mèdica seran identificats al Centre d’Atenció a Estrangers. Hi ha molts infants que viatgen sols i mentre localitzen els seus pares, la Junta d’Andalusia es farà càrrec d’ells.

La duresa de la travessia s’oblida quan veuen terra. Tot i que han passat molt de fred, tots han arribat en bon estat de salut. Només un menor i una mare i el seu nadó varen haver de ser evacuats durant el viatge.

Aquesta nit un contingent de 147 migrants rescatats per Salvament Marítim al Mar d’Alborán ha arribat al Port de Motril

28/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris