X

Cues per comprar un Ksi-Merito, un nounat de jugueta que necessita molts d’extres

És un "pay per play" de manual, és a dir, pagar per jugar

30/12/2018

Cues per comprar un Ksi-Merito, un nounat de jugueta que necessita molts d’extres

Evitar els jocs sexistes o que generin comportaments violents. És la recomanació de partida per comprar juguetes. Des de l’executiu suggereixen també aprofitar les ofertes, dur una llista i un pressupost tancat i no sucumbir a les emocions. També revisar l’etiquetatge i la composició de la jugueta, per si té peces petites que puguin ser un perill per als infants. I si són aparells elèctrics, revisar la potència per evitar problemes. A més, recomanen la supervisió parental davant els jocs “connectats”. D’altra banda, enguany des de la Direcció General de Consum han alertat a més d’uns productes que, segons han explicat, generen dependència de la marca i suposen una despesa econòmica constant per les famílies.

Es troba a un dels racons més concorreguts d’una gran superfície de Palma. Pares i fills fan cua amb paciència, perquè la infermera Tania pesi i mesuri el Ksi Merito, la jugueta estrella d’aquest Nadal. Hi ha videos penjats a YouTube pel fabricant, on s’explica als fillets com jugar amb la pepa. En pocs minuts han fet fins a cinc recomanacions de compra. De fet, cada cert temps els nins han de passar per l’establiment a adquirir complements per tal que el joc avanci.

Un gabinet de psicologia ha assegurat que la idea no és nova. És el pay per play, és a dir, pagar per jugar. El psicòleg considera aquesta una bona oportunitat per explicar als nins el valor dels diners i la cultura de l’esforç. Tot per evitar que un regal de Reis tan innocent com aquesta pepa es converteixi en focus de problemes i despeses per a la família.

 

30/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris