X

Els periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press recullen els seus mòbils i anuncien que mantenen la querella

El jutge Florit assenyala que els periodistes varen acordar el lliurament voluntari dels dispositius

04/01/2019

Els periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press recullen els seus mòbils i anuncien que mantenen la querella

Els periodistes de Diario de Mallorca i d’Europa Press han recollit avui en el jutjat on s’instrueix el cas Cursach els mòbils i ordinadors que els van ser intervinguts el passat 11 de desembre, i han anunciat que mantenen la querella contra el jutge que el va ordenar, Miquel Florit.

El periodista de Diario de Mallorca José Francisco Mestre ha recordat el motiu de la denúncia després de la confiscació de material en una recerca per revelació de secrets: “Entenem que era una ordre il·legal i el que vam fer va ser presentar una querella”. “No hem tingut accés a la documentació per la qual es justifica aquesta mesura tan dràstica que afecta un dret fonamental com és la llibertat de premsa i sobretot a l’obligació que tenim de no revelar les nostres fonts”, ha afirmat Mestre.

Per part seva, la periodista d’Europa Press Blanca Pou ha afegit que “la querella es mantindrà perquè encara que no s’han obert, pel que sembla, els dispositius, el mal està fet. El mal a la llibertat de premsa, que és molt sensible i delicada, està fet”.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears va admetre a tràmit la querella dels dos periodistes i de les seves empreses contra el jutge.

Sobre l’assenyalat pel magistrat en l’acte en el qual afirma que els periodistes no van recórrer la confiscació i van acordar el lliurament voluntari dels dispositius, Mestre ha precisat com va ser: “En presència de tres policies, un secretari judicial, amb una ordre judicial que et diu que ho has de lliurar, no sé si es pot utilitzar la paraula ‘voluntàriament’, les ordres s’han d’acatar”.

04/01/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats