X

Les rebaixes tradicionals, superades pel lliure mercat

La campanya nadalenca, amb molts descomptes, ha estat positiva per a les grans superfícies però negativa per a les pimes

07/01/2019

Les rebaixes tradicionals, superades pel lliure mercat

Inici de rebaixes descafeïnat a Mallorca. La ráo principal és que molts comerços ja havien començat la campanya la setmana passada. Tant és així que aquest 7 de gener, en què tradicionalment començaven les rebaixes, una cèntrica gran superfície ja anuncia les “segones rebaixes”. Poc ambient al dematí al centre de Palma, on els clients cercaven sobretot roba d’abric i altres productes de roba i calçat.

Les patronals del petit i mitjà comerç, Pimeco i Afedeco no esperen unes bones rebaixes. La liberalització del calendari, asseguren, ha provocat que el client ja hagi comprat amb descomptes agressius abans de Reis o pel Black Friday. I això, diuen, els ha suposat fer menys caixa. Demanen “el restabliment del calendari tradicional de les rebaixes d’hivern i d’estiu”, diu Carolina Domingo, vicepresidenta de Pimeco.

Les grans superfícies ja anuncien rebaixes incials del 40% al 50%, especialment en productes de moda i complements. Tot després d’una campanya de Nadal, diuen, amb un nivell de vendes que en alguns establiments no es veien des de 2008. Segons el responsable de relacions externes de El Corte Inglés, Antonio Sánchez, la facturació ha crescut un 5% respecte de l’any passat.

07/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris